Сиропирани сладки (Koeksisters)
Рейтинг: Сложност: Любима на 13 готвача |
Снимката е добавена от BRIDA
Необходими продукти
- • 2 бр. яйца
- • 2 ч.ч брашно (отделете едната при замесване)
- • 100 мл сметана
- • 100 г масло
- • 2 ч.л. бакпулвер
- • 1 ч.л. сол
- • олио + 1 с.л. масло за пържене
- За сиропа:
- • 700 г захар
- • 240 мл вода
- • 1 ч.л. джиндифил
- • 2 щипки канела
- • 1 ч.л. ванилия екстрат
Начин на приготвяне
Пресяват се брашното, бакпулвера и солта в купа. Прибавя се студеното масло на кубчета и се обърква. Яйцата се разбиват и към тях се добавя сметаната, разбиват се и се добавя брашнената смес. Меси се с ръце до хомогенност,като се добавя още брашно-да се получи меко тесто .Така получената топка тесто се оставя да престои покрита в хладилник за 2 часа.
Тестото се разточва с дебелина 0.5 см, нарязва се на ленти 8х2 см, всяка се сгъва по средата и се усуква внимателно, краищата им да са добре свързани. Загряват се добре олиото с маслото в дълбок тиган и се пържат сладките до златисто кафяво, като по време на пържене се намалява температурата - бавно пържене. Изваждат се и се подсушават на салфетка.
Сироп: Добавя се в тенджера захарта, канелата, ванилията (ако ползвате прах я добавете на края), водата и джинджифила. Оставя се да ври на умерен огън за около 10 минути (тънък сироп). Малко след това се отстранява от огъня и се разделя в две купи. Единият се държи в хладилник, в него се потапят горещите бисквитки, които след това се потапят и в топлия за по-кратко време (няколко секунди).
Тестото се разточва с дебелина 0.5 см, нарязва се на ленти 8х2 см, всяка се сгъва по средата и се усуква внимателно, краищата им да са добре свързани. Загряват се добре олиото с маслото в дълбок тиган и се пържат сладките до златисто кафяво, като по време на пържене се намалява температурата - бавно пържене. Изваждат се и се подсушават на салфетка.
Сироп: Добавя се в тенджера захарта, канелата, ванилията (ако ползвате прах я добавете на края), водата и джинджифила. Оставя се да ври на умерен огън за около 10 минути (тънък сироп). Малко след това се отстранява от огъня и се разделя в две купи. Единият се държи в хладилник, в него се потапят горещите бисквитки, които след това се потапят и в топлия за по-кратко време (няколко секунди).
Рецептата е добавена от BRIDA на 1 Август 2010 г.
Източник: http://cybercook2.terra.com.br
Източник: http://cybercook2.terra.com.br
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 BRIDA [Автор на рецептата] | vanja, извинявай за късния отговор, но не съм влизала често...и ми са се натрупали много коментари и не съм видяла въпроса ти! 2 ПЪЛНИ ч. л и 2 ч. ч брашно... | 4 Сеп 2012 |
# 3 BRIDA [Автор на рецептата] | 1 ч. л и половина бапулвер на 250 г брашно. а към рецептата при месене се добавя още брашно за да става меко и за точене! | 4 Сеп 2012 |
# 2 xevi | Според мен е грешка и става дума за 2 ч. л. | 26 Авг 2012 |
# 1 vanja | На 250 г брашно мисля, че 2 с. л. бакпулвер са малко в повечко! Особено щом става въпрос за пържене. | 26 Авг 2012 |
снимки от BRIDA [Автор на рецептата] |
1 Авг 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.