Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 14:56 - Африканска кухня - Пиле Пири-Пири
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 4427 Коментари: 0 Гласове:
1



Пиле Пири-Пири
Съставки:
  • 1 пиле /около 2 кг/, нарязано на 8 парчета
  • 1 чаша лют сос
  • 8 цели скилидки чесън
  • 1 суп л морска сол
  • ? суп л черен пипер
  • 12 зелени или черни маслини
  • 1 обелен лимон, нарязан
  • 2 лимона, нарязани на резени, за украса
  Приготвяне:   Поставете парчетата пиле на един пласт на дъното на огнеупорен съд, покрийте със соса и оставете да се маринова в хладилника за 2 часа. Парчетата месо трябва да се допират без свободно място между тях.
Загрейте фурната.
Изсипете 2 чаши вода в тенджера, прибавете скилидките чесън и варете 10 минути. Поставете чесъна върху пилето, после и подправките и печете във фурната 50 минути, като обръщате парчетата на всеки 15 минути. Прибавете маслините и обеления лимон и печете още 10 минути. Свалете пилето от огъня, украсете го с резенчета лимон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете да престои 10 минути и след това сервирайте.


Тагове:   кухня,   пиле,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586486
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930