Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
08.04.2010 14:56 -
Африканска кухня - Пиле Пири-Пири
Пиле Пири-Пири
Съставки:
Загрейте фурната.
Изсипете 2 чаши вода в тенджера, прибавете скилидките чесън и варете 10 минути. Поставете чесъна върху пилето, после и подправките и печете във фурната 50 минути, като обръщате парчетата на всеки 15 минути. Прибавете маслините и обеления лимон и печете още 10 минути. Свалете пилето от огъня, украсете го с резенчета лимон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете да престои 10 минути и след това сервирайте.
Съставки:
- 1 пиле /около 2 кг/, нарязано на 8 парчета
- 1 чаша лют сос
- 8 цели скилидки чесън
- 1 суп л морска сол
- ? суп л черен пипер
- 12 зелени или черни маслини
- 1 обелен лимон, нарязан
- 2 лимона, нарязани на резени, за украса
Загрейте фурната.
Изсипете 2 чаши вода в тенджера, прибавете скилидките чесън и варете 10 минути. Поставете чесъна върху пилето, после и подправките и печете във фурната 50 минути, като обръщате парчетата на всеки 15 минути. Прибавете маслините и обеления лимон и печете още 10 минути. Свалете пилето от огъня, украсете го с резенчета лимон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете да престои 10 минути и след това сервирайте.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца